Varanger.com

Varanger.com screenshot

Kunde: Varangergruppen (Nesseby kommune, Vadsø kommune og Vardø i Vekst)
URL: varanger.com
Type oppdrag: Komplett flerspråklig nettløsning med ADP
Programmering: XHTML, CSS, PHP, MySQL
Produsert: 2004-2005
Ekstra moduler: E-postkort, filarkiv, slideshow

Klient beskrivelse

Varangergruppen er en gruppe bestående av representanter fra Nesseby kommune, Vadsø kommune og Vardø i vekst. Gruppen jobber for å hviske ut grensene mellom kommunene og samarbeide innen reiseliv, på tvers av kommunegrensene.

Dette for å kunne samkjøre reiselivsnæringen på de tre plassene og markedsføre regionen sammen. En inngangsport for hele reiselivet i Varanger, Varanger.com, var det første store prosjektet i regi av denne gruppen.

Oppdrags beskrivelse

Varanger.com er en reiselivsportal for hele Varanger. Målet med portalen er å skape reiselyst, men samtidig også inneholde praktiske opplysninger som kan være relevante for besøkende såvel som beboende.

ADP brukes som publiseringsløsning, og alt av tekst og bilder kan oppdateres via ADP. Nettstedet er på fem språk; norsk, engelsk, tysk, finsk og fransk. All oversetting gjøres direkte i ADP av oversetterne, slik at oversetterne selv jobber seg igjennom nettstedet og oversetter teksten.

Nettstedet ble lansert i forbindelse med nordens største reiselivsmesse, Matka, den 20. januar 2005, hvor den høstet gode kritikker.

I ettertid har Varanger.com blitt bygget ut med nye seksjoner som en e-postkort modul og et filarkiv.

Varanger.com i pressen

Sagt om Varanger.com

"ADP som verktøy fungerer utmerket for Varanger.com. Vi har alt i samme løsning, effektivt og sikkert!"
- Leif Haughom, Varangergruppen

"Ærlig talt - stilig nettsted. Oversiktlig, lett å navigere på, god linker, fint forhold bilde og tekst (utfyller hverandre), godt fontvalg, rene farger. Seriøs og spennende. Absolutt noe av det beste jeg har sett i sin sjanger. Og det viktigste av alt: Får lyst til å reise!"
- Besøkende på Varanger.com, lærer i medier og kommunikasjon

E-post: post@arctic-design.no
Telefon: 951 03 981

Postadresse
Arctic Design Jensen
Peder Holts gt. 57
9950 VardøCopyright © 2002–2005 Arctic Design. Powered by ADP CMS, XHTML 1.0, CSS2.